Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΡΟΛΟ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑΌταν το κράτος (κράτος λέμε τώρα) θέλει να εισπράξει θα βρει τον τρόπο και θα το κάνει. Εκεί που ψάχνεις να βρεις αστυνομικό όσο ανάγκη και να τον έχεις δεν θα τον βρεις, όταν όμως πρέπει να κάνουν τους ταμίες του «κράτους» ξεφυτρώνουν απ’ το πουθενά σαν τα μανιτάρια.

Αυτό συνέβη και σήμερα το απόγευμα στις 7:40 στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα, όπου σταματούσαν σωρηδόν τα αυτοκίνητα για ζώνες. Βλέπετε τα ταμεία είναι μείον και βγήκαν για εισπράξεις.

Μα αναρωτιέμαι ποια είναι η παράβαση μου; Έτρεχα; Έκανα προσπέραση; Παραβίασα φανάρι; Μιλούσα στο κινητό; Έκανα κάποια παράβαση τέλος πάντων που να θέτει σε κίνδυνο την ζωή κάποιου τρίτου; Όχι, ο μόνος που διατρέχει κίνδυνο μη φορώντας την ζώνη ασφαλείας είμαι εγώ, και το αν θέτω τον εαυτό μου σε κίνδυνο αυτό αφορά αποκλειστικά και μόνο εμένα. Και φυσικά επειδή είναι εντεταλμένοι στο να φέρουν έσοδα στα ταμεία, δεν δέχονται και δεν ακούν κουβέντα.

Αν λοιπόν στόχος τους είναι να προφυλάξουν τους πολίτες ας μας προφυλάξουν απ’ όλους αυτούς που απειλούν τις ζωές μας εισβάλλοντας καθημερινά στα σπίτια μας.

Ας βγουν στην καρμανιόλα Εθνική οδό Πατρών – Πύργου όπου θρηνούμε το ένα θύμα πίσω απ’ το άλλο.

Ας κάνουν τον κόπο να πάνε στην Περιμετρική της Πάτρας στο ύψος του Γλαύκου, όπου κάθε Κυριακή βράδυ τα τελευταία χρόνια στήνονται οι κόντρες μηχανών και αυτοκινήτων. Επανειλημμένως τους έχω καλέσει τα τελευταία δυο χρόνια Κυριακή βράδυ καταγγέλλοντας το, άλλοτε δεν εμφανίζονται καν, άλλοτε εμφανίζονται με τυμπανοκρουσίες δίνοντας τον χρόνο στους δεκάδες θεατές και συμμετέχοντες να διαλυθούν. Εκεί που πραγματικά κινδυνεύει η ζωή πολλών ανθρώπων (συμμετεχόντων και διερχόμενων) η αστυνομία λάμπει δια της προκλητικής απουσίας της.

Κι εφόσον αυθαίρετα λειτουργούν άπαντες σε αυτή την χώρα ή κατά το δοκούν, αυθαίρετα λοιπόν κι εγώ μπορώ να βγάλω το συμπέρασμα ότι ο κάθε αστυνομικός μπορεί να συμμετέχει σε οποιαδήποτε μη νόμιμη διαδικασία, συνεργαζόμενος με οιονδήποτε βλάπτει ή και θέτει την ζωή μας σε κίνδυνο, με προσωπικά οφέλη .

Να μας βεβαιώνεται παραβάσεις κύριοι της Ελληνικής Αστυνομίας και να είστε αυστηροί, αλλά όταν αυτές θέτουν σε κίνδυνο την ζωή άλλων ανθρώπων, και όχι όταν εκτελείται καθήκοντα φοροεισπράκτορα για τα ταμεία που άλλοι έχουν ζημιώσει.

Η συμπεριφορά σας είναι αυτή που σας έχει φέρει απέναντι με τους πολίτες και όχι η στολή που φοράτε.

Άννα Σκαρλάτου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου